İçeriğe atla
600 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz!
Siparişinde Ücretsiz Testerlar!
600 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz!
Siparişinde Ücretsiz Testerlar!
600 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz!
Siparişinde Ücretsiz Testerlar!

  Antioksidanlar


Bu gün özellikle bu aylarda kullanımı inanılmaz faydalı bir özellikten bahsedeceğiz. Bir çoğumuz öğrenikten sonra "ihtiyacım buymuş" diyecek.

+ Neden Kullanmak gerekli?

+ Avantajları ve dezavantajları

+ Ürün seçerken nelere dikkat etmeli?

+ En iyi antioksidanlar

+ Ve en iyi antioksidan ürünler

  Ne İşe Yararlar?

Antioksidanlar aslında çok yaygın olarak bilindiği gibi "serbest radikal hasarından korurlar."

İyi de ne demek bu?

 

Serbest Radikaller


Vücudumuz besinleri sindirirken, çevresel faktörlere maruz kalırken tepki olarak dengesiz moleküller üretiyor. Bu dengesiz moleküllere serbest radikaller deniliyor. Çünkü gerçekten serbestler. Büyük ölçüde kontrol edilemiyorlar.

 

Bu serbest radikaller eğer kontrol edilemezse vücudumuzdaki, cildimizdeki sağlıklı hücrelere zarar veriyorlar.

 

Cildin daha canlı ve dolgun görünmesini sağlayan kollajen üretimine, seramidlere, koruyucu faktörlere, ve daha birçok gerek duyduğu hücreye zarar vererek, daha soluk, mat, nemsiz ve lekelenmeye müsait bir cilt görünümüne sebep oluyorlar.

  ━  Vücudumuz tek başına başa çıkabilirmi? ━  

Vücudumuz bu agrasif serbest radikallerle başa çıkabilecek hücreler üretiyor. (mesela Q10)

Ancak biz yaş aldıkça bu hücrelerin üretimi yavaşlıyor. Ayrıca serbest radikal üretimini tetikleyecek ne kadar çok faktöre maruz kalırsak o kadar başa çıkılamaz hale geliyor.

    ━ Serbest Radikal Üretimini Tetikleyen Faktörler ━ 

Hava Kirliliği

UVA / UVB

Sigara Tüketimi

Sağlıksız Beslenme

Yoğun Stres

    ━ Cildimize Zararları Neler? ━ 

Enflamasyon kaynaklı akne, deride kaşıntı, kızarıklık ve döküntü (dermatit) egzama, rozasea, seboreik dermatit, sedef, kollajen üretimini yavaşlattığı için daha donuk, cansız görünüm, fotoyaşlanma, kolay lekelenme, kırışıklık gibi birçok cilt problemine sebep oluyorlar.

 

Ayrıca siz cildinizi onarmaya, bariyerinizi güçlendirmeye çalışıyorsanız, serbest radikaller onarımı da engelliyor.

  ✦  Antioksidanlar Nasıl Çalışır?  ✦  

Antioksidanlar temel olarak yoğun serbest radikalleri nötralize etmeye, hücrelere saldırıyı azaltmaya ve önlemeye çalışır.

Böylece ciltte sorun oluşumunu engellemekle birlikte, eğer cildinizde bir sorun varsa onarılmasını hızlandırır.

  ✦  Antioksidanların Cilt Bakımında Faydaları  ✦  

+ UV Hasarına Karşı Koruma: Antioksidanlar güneş koruyucu ile birlikte kullanıldığında UV hasarına karşı koruyuculuğu artırır.

+ Enflamasyonu yatıştırma: Serbest radikaller doğası gereği enflamasyon oluşturur. Bazi antioksidanlar iltihabı azaltmaya ve cildi yatıştırmaya yardımcı olur.

+ Sıkılaştırma: Zamanla cilt bariyerindeki gerekli maddeler tükenir ve ciltteki sıkılığın azalmasına sebep olur. Antioksidanlar bu tür bozulmaları yavaşlatabilirler. Daha sıkı ve net bir cilt sağlarlar.

+ Daha Parlak Bir Cilt: Bazı antioksidanlar donuk, düzensiz cilt tonunun görünümünü iyileştirmek ve daha sağlıklı bir cilt sunmak için mükemmel yeteneklere sahiptir.

+ Kırışıklık ile mücadele: Birçok araştırma antioksidanların kırışıklıkların görünümünü azaltmaya ve gözle görülür şekilde yumuşatmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

+ Cilt tonu düzenleme ve aydınlatma: Serbest radikaller güneşe maruz kalmayla birlikte melanin üretimini tetikler ve pigmen- tasyona, düzensiz cilt tonuna lekelenmeye davetiye çıkartır. Antioksidanlar serbet radikalleri etkisiz hale getirip pigmentas- yonu önlemeye yardımcı olur.

+ Cilt Kanseri İle Mücadele: Bazı antikanserojen etkilere sahip olan antioksidanlar cilt kanserini önlemeye yardımcı olurlar.

Anlayacağımız üzere antioksidan kullanımı hem cildi korumak hem de mevcut sorunların onarımını hızlandırmak için oldukça önemli. UV ışınları ciddi bir faktör olduğu için özellikle YAZ aylarında...  

 

 

“Antioksidanlar genellikle cilt bakım uzmanları tarafından gençliğin çeşmesi olarak kabul edilir.” Victoria Lewis


“Giderek daha fazla bilimsel çalışma antioksidanların sadece kırışıklıkların ve yaşlanmanın azaltılmasına yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda rozasea gibi enflamasyou azaltmaya ve hatta cilt kanserini önlemeye yardımcı olmakta etkinliğini kanıtlıyor” Dr. Patricia Farris

  ✦  Cildimize UygunAntioksidan Ürün Seçimi  ✦  

- Bu Konuda Bazı Önemli Kıstaslar Var -

1- Antioksidanlar cilde faydalarını gösterebilmeleri için emilmeleri gerekir. Cilde ne kadar iyi emildikleride formülasyona bağlı.

 

Bu da demek oluyor ki antioksidan diye cilde direkt uyguladığımız besinlerin antioksidan etkisi olmuyor. Çünkü hidrolize edilmeleri, moleküler boyutlarının olabildiğince küçülmesi gerekiyor.

2- Antioksidanlar hassasdır. Kolayca inaktive olup etkisini kaybedebilirler. Bunun önüne geçmek yine formülasyona bağlı. Yani antioksidanlarda formülasyon oldukça önemli.

3- Üründe çok çeşitli antioksidan arayın! Çalışmalar birden fazla antioksidan içeren ürünlerde, antioksidanların sinerji yarattığını ve daha yüksek aktivite sunduğunu dolayısıyla çok daha fazla etkili olduğunu gösteriyor.

Peki Bunun Limiti Ne? 🤔

Limit Yok!

Dr. Nazarian’a düzenli olarak kaç antioksidanın bir arada kullanılması gerektiğini soruyorlar. Diyor ki;

 

“Ne kadar çok o kadar iyi! Serbest radikal oluşumunun neden olduğu dengesiz molekülleri nötralize etmeye ne kadar çok yardımcı olursanız, hücrelerinizin ve cildinizin sağlığını o kadar uzun süre koruyabilirsiniz. Vücudunuzu ve cildinizi ne kadar koruyabileceğinizin ve onarabileceğinizin gerçekten bir sınırı yok.”

 

!

 

Cildimiz için doğru antioksidan ürününü seçerken öncelikle içerik listesinde bol bol antioksidan arayacağız.

 

 

  Yalnız içerik listesinde direkt “antioksidan” olarak göremeyiz ismini. Antioksidan özelliği olan içerikleri görebiliriz.  

 

 

  Her bir içeriğin yatıştırma, güçlendirme lekeleri onarma, yenileme gibi farklı özellikleri var. Cildinizin ihtiyacına göre hangi içeriklerin sizin için daha iyi olduğuna karar vermek ürün seçimini kolaylaştırcaktır.

 

  ✦  Antioksidan Değeri Yüksek Olan Başlıca İçerikler   ✦  

E Vitamini

(İçerik Listesinde: tocopherol, tocotrienol)

En iyi bilinen antioksidanlardan biri. Cilt için kalıcı olumsuz etkileri olabilecek UV ışınlarının neden olduğu stresten korunmasına yardımcı oluyor.

C vitamini ile birleşince güçlü bir sinerji içinde çalışıyorlar.

C Vitamini

(İçerik Listesinde: ascorbic acid, tetrahexyldecyl ascorbate...)

İnce çizgilerin, kırışıklıkların, donukluğun ve düzensiz cilt tonunun görünümünü azaltmada cildi aydınlatıp beyazlatmada özellikle etkili olan güçlü bir antioksidan.

 

Resveratrol

Kırmızı üzüm, şarap, fındık, yaban mersini, kızılcık gibi meyvelerde bulunan ( içerik listesinde ismini bu besinlerle görebilirsiniz ) güçlü bir polifenolik antioksidan.

 

Cilt yüzeyini korumaya yardımcı olur ve yorgun görünümlü cildi aydınlatarak canlandırır. Kızarıklığı en aza indirgeyebilecek yatıştırıcı özelliklere sahip.

A Vitamini

Retinol (İçerik Listesinde: retinyl palmitate and retinaldehyde)

Cilt yenileme, geniş gözenek görünümünü azaltma, cilt tonu düzenleme, yaşlanma karşıtı bakım gibi bir çok etkiye sahip bir antioksidan. Cilt direncini artırıyor, bu da sıkı ve daha genç bir cilt hissine sebep oluyor.

 

 

Yeşil Çay

Çok sayıda araştırma çaydaki (siyah, beyaz, yeşil) kateşinin (EGCG) yaşlanma karşıtı birçok faydası olduğunu kanıtlıyor. Cilt üzerinde en belirgin olumsuz etkileri olan çevresel faktörlerden koruyor.

 

Yüksek sakinleştirici etkisi ile kızarık alanları gözle görülür şekilde yatıştırıyor. Antienflamatuar ve antikanserojen özellikleri de var. Sıkılaştırma etkisi geniş gözenek gör- nümünü küçültüyor.

 

B3 Niasinamid

(İçerik listesinde adını aynı şekilde niacinamide olarak görebilirsiniz.)

Çalışmalar niasinamidin hidrasyonu geliştiren, ince çizgi ve kırışıklıkları onaran, lekeleri azaltan elastikiyeti artırıp leke ve kızarıklığı iyileştiren güçlü bir antioksidan olduğunu gösteriyor.

 

 

 

 

 

  ✦  Gelelim Bu Kriterlere Uygun Antioksidan Değeri Yüksek Güçlü Ürünlere   ✦  

➜➜➜➜

ISNTREE - C-Niacin Toning Ampoule

%2 Niacinamide + %69 oranında vitamin ağacı olarak da bilinen C vit. oranı en yüksek besinlerden olan, A, B, E, K vitaminleri de bulunduran yabani iğde özü içeriyor. Ayrıca Ocimum sunctum gibi hem antioksidan hem antibakteriyel, coccinia grandis gibi antimikrobiyel ve antioksidan içerikler ile zenginleştirilmiş. Listenin sonlarında da olsa E vitamini de görüyoruz.

 

Isntree C-Niacin Toning Ampoule İçerik Listesi

Yeşil renk ile işaretli olan içerikler antioksidan değeri olan içerikler. İşte bir antioksidan ürününden beklediğimiz manzara bu ♥

Öne Çıkan Başlıca Etkileri

+ Antioksidan
+ Antienflamatuar
+ Yenileyici
+ Kollajen tetikleyici
+ Ton eşitleyen
+ Kırışıklık ve ince çizgi bakımı
+ Beyazlatıcı
+ Aydınlatıcı
+ Cilt bariyeri geliştiren

SKIN&LAB - Dr. Color Effect : Red Serum

Öncelikle Phyto Red Kompleks adını verdikleri bir bileşen içeriyor. Buna antioksidan bombası diyebiliriz. Nar, ahududu, cloudberry, yaban mersini, lycium ve acai berry içeriyor bu kompleks. Bunun dışında yine hem antioksidan hem antienflamatuar etkileri olan, akne onarımında da sık sık tercih edilen cadı fındığını ilk sıralarda görüyoruz. Ayrıca niacinamide ve adenosine ile de zenginleştirilmiş dopdolu bir antioksidan serumu!

 

Skin&Lab Red Serum İçerik Listesi

Red serumun içeriğinde de resmen antioksidan şovu var. Aydınlatmada ve canlandırmada etkili dediğimiz resveratrol zengini ♥

Öne Çıkan Başlıca Etkileri

+ Antioksidan
+ Antienflamatuar
+ Ton eşitleyici
+ Parlaklaştırıcı
+ Kırışıklık ve ince çizgi bakımı
+ Beyazlatıcı
+ Aydınlatıcı
+ Sıkılaştırıcı
+ Besleyici
+ Kızarıklık Yatıştırıcı

SKIN&LAB - Dr. Color Effect : Red Cream

İçerisinde nar, ahududu, cloudberry, yabanmersini, lycium ve acaiberry gibi zengin antioksidanların bulunduğu Phyto Red Kompleksi içeriyor. Zaten serinin ismi buradan geliyor. Gülün de antioksidan özelliğinden faydalanılmış.Listenin ilk sıralarında ise çok çeşitli etkileri ile bilinen Niasinamid de var♥

 

Skin&Lab Red Cream İçerik Listesi

Red cream’de antioksidan konusunda “buradayım” diye bağırıyor ♥

Öne Çıkan Başlıca Etkileri

+ Antioksidan
+ Ton eşitleyici
+ Parlaklaştırıcı
+ Kırışıklık ve ince çizgi bakımı
+ Beyazlatıcı
+ Aydınlatıcı
+ Sıkılaştırıcı
+ Besleyici
+ Kızarıklık Yatıştırıcı
+ Cilt Barierini Geliştiren
+ Onarıcı

ISNTREE - Green Tea Fresh Emulsion

Yüksek oranda yeşil çayın dışında yine çeşitli antioksidanlar içeriyor. Ayrıca ilk sıralarda propanediol görüyoruz. Kendisi (salisilik asit gibi) bileşenlerin cildin alt katmanlarına emilmesini sağlayan bir içerik. Daha ne isteriz.♥

 

ISNTREE - Green Tea Fresh Emulsion İçerik Listesi

İçerik listesi diğer örneklere göre çok daha sade. Bu anlamda ekstrem hassas ciltler için daha uygun bir seçim olabilir ♥

Öne Çıkan Başlıca Etkileri

+ Antioksidan
+ Antioksidan
+ Antienflamatuar
+ Ton Eşitleyici
+ Kırışıklık ve ince çizgi bakımı
+ Beyazlatıcı
+ Aydınlatıcı
+ Sıkılaştırıcı
+ Kızarıklık Yatıştırıcı
+ Cilt Barierini Geliştiren
+ Onarıcı
+ Yenileyici

SKIN&LAB - Fre-C Sun Lotion SPF 50+ PA++++

Güneş koruyucusuna antioksidan eklemekten daha mantıklı ne olabilir? İçeriğine başta C vitamini ve E vitamini eklenmiş (bu ikisinin birlikte iyi çalıştığını biliyorduk). Bunun dışında antioksidan etkili farklı ekstratlar da eklenmiş. Koruyuculuk maksimuma çıkartılmış.

 

SKIN&LAB - Fre-C Sun Lotion İçerik Listesi

Sarı renkli kısımlar koruma filtreleri, yeşil kısımlar antioksidan özelliği olan içerikler ♥

Öne Çıkan Başlıca Etkileri

+ UV Koruyucu
+ Antioksidan
+ Ton Eşitleyici
+ Kırışıklık ve ince çizgi bakımı
+ Onarıcı
+ Aydınlatıcı

Hemen hemen öğrendiklerimizden bir antioksidana ihtiyaç duyup duymadığımız anlamışızdır. Kendimiz için doğru antioksidanı seçmekse tamamen sizin cildinizi tanıyarak, isteklerini ve ihtiyaçlarını anlayarak karar verebileceğiniz bir nokta.

 

 


Bu blog yazısı Koreden Kozmetik editörleri tarafından hazırlanmıştır.

 

 
Yorum yapın

Yorum Formu Notu.

Sepet

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla

Ürün Detayı